Saturday, December 3, 2011

Siapa Kisahkan KITA?...

Pernyataan :-
Dri dlu,malaysia mmg d'kuasai UMNO..tp,knp org2 melayu xpnh pk?tol x?nenk moyng kte dri dlu pn sek krjaan..tp,knp kte nk skong PARTI PEMBANGKANG?pk la..KERAJAAN,da mmbntu korng..sek rendah pn kt sek KERAJAAN..pas2,nk sokong PARTI PEMBANGKANG..KACANG LUPEKN KULIT,sdar la whai mlayu..kte da d'jjh dgn org asing..

Pendapat aku:-
Ye memang betul negara kita sudah lama dikuasai oleh umno.. umno sudah banyak berjasa dengan kita.. umno yang memerdakan kita.. umno yang beri pelajaran.. tapi adakah dengan segala budi kita kena mengenang jasa umno sepanjang usia?..

Adakah umno sebuah parti yang hebat tanpa mic atau mca?.. jangan lupa yang umno takkan kuat tanpa mic dan mca.. diorang tu ibarat sebuah parti yang lemah kalau takde gabungan dari 3 suku kaum terbesar dimalaysia.. dari 3 suku kaum tu plak takkan terbentuknya Parti Perikatan atau nama sekarang Barisan Nasional...

Memang betul apa yang kau cakap.. kita sudah termakan budi.. tapi kita janganlah terlalu mendongak kelangit tidak menunduk kebumi.. adakah dengan mengeluarkan pernyataan itu sepanjang hidup kita akan dibantu oleh umno?.. persoalan sekarang kenapa ada orang menyokong pembangkang?..

Setiap pertubuhan tak kira Kerajaan.. ngo dan sektor swasta(pihak KANAN) memerlukan pembangkang (Pihak KIRI).. fungsi pembangkang adalah menegur setiap apa yang dilakukan oleh pihak belah kanan.. kalau takde pembangkang manakan nasib rakyat boleh terbela?...
manakan tahu kerajaan akan kesusahan rakyat marhain pada masa ini... diorang ibarat penyampai..

Pada pendapat saya.. kita janganlah terlampau fanatik bercerita tentang politik sedangkan tidak tahu mana benar dan mana salah..
Ikutlah pepatah dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung.. kalau sudah berkerja disektor swasta lagaknya perlu adil.. tidaklah perlu fanatik yang teramat kepada mana2 kompenan politik baik kerajaan mahupun pembangkang..

Soal Kacang Lupakan Kulit dan kita lupa sudah dijajah oleh orang asing sudang diterangkan sendiri oleh UMNO yang mana KITA TIDAK PERNAH DIJAJAH..

"bahawa Tanah Melayu “tidak pernah terjajah”, sebaliknya hanya dinaungi atau dilindungi oleh British."
Profesor Negara (MPN), Prof Zainal Kling

kalau nak sangat dengan umno apsal tak kerja kerajaan je?.. kerja kilang bawah cina.. buat je la mcm bawah cina. ni tidak.. bukan cina tu heran sangat ko ni fanatik parti apa.. kalau da cina tu pun tak heran dengan kau.. mesti ko bengang.. dan ko menyumpah seranah kilang.. kerana tidak kisah nasib pekerja mcm ko.. Confirm lambat.. KONONnya.. dah secara AUTOMATIK ko sudah jadi PEMBANGKANG... dan kau lihat situasi kau sekarang.. ada umno nak tolong confirmkan keje ko?... TERBELA?.. Gaji naik?.. ada diorang kisahkan orang melayu yang kerja bawah cina?.. ada??.. ada??.. so baik jadi PEMBANGKANG je..

*AKU TAK PAS dan AKU TAK PKR tapi AKU MASIH PEMBANGKANG*

"BERDIRI ATAS TAPAK KAKI SENDIRI DAN MEMOHON DOA KEPADA ALLAH"

No comments: