Sunday, October 30, 2011

Ulasan EPL minggu ni.

Seperti kebiasaan Man.utd menang,bagi Saya itu sangat biasa okey. Biasalah apabila dah kalah man.utd akan bangun,satu goal pun sudah memadai dari goalkan 5 dapat 3 point gak.


Bagi saya ia amatlah bodoh dan bangang apabila melihat seteru Man.utd dibelasah oleh team belasahan Man.Utd,dengan kalah ditempat sendiri adakah tidak malu penyokong kelab tersebut?,Adakah masih ada ruang untuk mereka berkokok bagaikan ayam atau menyalak serupa anjing? dengan nada berbunyi 6-1 untuk selama-lamanya?.


Adakah mereka sudah lupa yang kelab kesayangan mereka pernah ditewaskan oleh Man.utd pada 18 september lalu di Old Trafford?,Kadang-kadang saya terlihat sendiri memang amat jelas sifat kelalangan mereka apabila Man.utd dikalahkan oleh Man.city dan disitu kita dapat lihat mereka seolah-olah lupa yang kalahkan Man.utd tu bukan Chelsea tapi Man.city dan secara tak langsung tertanam dalam minda mereka yang mereka itu KONONnya TRUE penyokong Man.City.


Apakah seronok melaungkan kekuatan orang lain?,Sedangkan kekuatan sendiri tidaklah hebat mana sehingga kalah 2 perlawanan berturut-turut.Apakah itu pasukan yang perlu dibanggakan?,pasukan yang tidak mampu bangkit selepas mengalami kekalahan?,adakah itu pasukan yang perlu disokong?.Bagi saya persoalan diatas jawapannya adalah TIDAK.


Bagi saya sudah puas mengeji tibalah masa untuk mereka diam.Saya menghormati kehilangan dan kepermegian TRUE chelsea untuk menyorok didalam jamban dan didalam semak,bagi saya itulah perbuatan yang sangat mulia pernah dilalui oleh penyokong Arsenal,Man.utd dan kini tiba giliran Chelsea untuk bersama-sama berkongsi jamban.

Kepada Liverpool anda janganlah terlampau merasa lega sangat,ada lagi 28 perlawanan. Tidak bermakna menang dengan Arsenal,Seri dengan Man utd anda mampu berhadapan dengan Chelsea, jangan merasa terlalu angkuh dengan apa yang ada sekarang ini. Kepada Man City jiran Man Utd anda pun sama.


Apa yang paling penting bagi saya sekarang ini, saya akan meraikan kemenangan Arsenal terhadap Chelsea, kenapa saya raikan?. Kerana Arsenal dan Chelsea adalah makanan Man.utd, harap anda tidak lupa. Tetapi tumpuan kutukan pada minggu ini bolehlah diberi kepada penyokong Chelsea kerana selama seminggu lepas komen mereka lebih pedas dari Penyokong pasukan lain.


Photobucket


dah menang BERAK.. HEHEHEHENo comments: