Friday, May 6, 2011

Ibu dan Facebook.

Entry kali ni aku nak citer pengalaman aku masa lepak cc tengah hari tadi...

Citernye macam ni:-

Sebelum solat jumaat aku lepak cc jap... nak salin fail-fail game.. maklumlah pc baru pas format semua benda hilang.. ok kt sebelah aku ada sorang budak pompuan... alah dalam lingkungan form 1 atau 2... macam mana aku boleh cam?.. of coz la dia pakai baju sekolah... HE HE HE

Dipendekkan cerita time budak tu lepak.. mak dia datang... sekali datang suh balik.. tetap dak tu degil duk gak kt situ.. benda da syok.. entah layan balak mana aku pun tak tau... tapi masuk kali ke 2 mak dia suh balik.. tetiba mak dia boleh cakap ayat yang wat aku touching giler...

"Suruh mengaji tak nak mengaji.. nanti kalau mak meninggal baca la facebook tu..."

Opsss... entah la.. rasa mcm masa berhenti je kat situ... mcm2 benda keluar dari pala otak aku.. ada yang positif ada gak yang negatif...
Pedoman yang aku dapat:-
  1. Aku insaf kejap.. tetiba teringat kat mak aku..
  2. Bersyukur pasal mak aku tak pernah cakap kat aku macam tu..
  3. Aku olahkan kata-kata makcik tu.. da ku ukir kat blog ni...
  4. kalau diikutkan apa kata makcik tu.. perbuatan kita wish kat facebook.. blog.. twitter.. dan myspace pun da macam kita baca doa guna facebook.. lagipun kebanyakkan ibu-ibu tak de facebook.. depa tak baca semua tu.. apa salahnya kalau kita wish depan2... bagi hadiah.. sejuk hati depa... tau.. tak de wet pun lepak2 dengan depa sejam 2 kat umah.. tanya khabar pun da ok... ^^
  5. kalau jauh.. call la.. x kn call bf dgn gf boleh berjam2 dengan ibu kita 5minit je?.. up sikit.. up sikit sejam 2... hahahaha
Photobucket

haaa pe lagi tercegat baca blog ni... gi la jumpa ibu kita.. nyanyi lagi lady gaga.. mama~mama~mama~ macam Matluthfi90... hahahah

3 comments:

Kembang Perawan 3288 said...

mak ak ade FB gak. huhu.. nasib bek xpenah cakap mcm tu

Darth Vader said...

hahaha.. mak aku suh watkan.. tapi aku ckp gna akaun aku je.. psl kt akaun aku ramai calon menantu dia... hehehe

Kembang Perawan 3288 said...

kah4. sng je kan zaman skrg. calon depan mata.pakai jari.klik2 pilih2